Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szabály az szabály

Hümmögve nézte, valahogy így: hm hm. (némi fejcsóválás is belejátszik  ilyenkor) Fel - alá járt - kelt, talán hosszú éjszakákon át törte okos fejét, mígnem végre valahára kipattant az isteni szikra. Mi lenne velünk egyszerű halandókkal, ha nem vennének körül nagy tudású emberek (?) Valószínű, csak ténferegnénk a világban bután. Nem igaz? Na de térjünk vissza a szikrához. Ott tartottunk, hogy kipattant. De ki ám! S ha már, akkor rendszabályozott - ahogy a szikrák általában - ha elég magasról jön, és a kellő hő(erő) is meg van hozzá.

Kéretik nem figyelembe venni az imént elhangzottakat, mindössze egy kivénhedt múlt századi öttusázó ragaszkodása a régiségekhez, szól belőlem ilyenkor, aki   veszteségnek éli meg a változásokat. Ez már a ti sportágatok, és akár jó is lehet. Belátom.
A nemzetközi öttusa szövetség vezetése új szabályt alkotott a kombi számot illetően. A felnőtt öttusában ezen túl 4x800 métert kell futni, négy lövészettel. Szóval hosszabb lett a táv, de közben rövidebb is. Zseniális! Tovább növelve így a lövészet jelentőségét, ami nem baj, hiszen korábban is fontos szerepet játszott. Gondolom ez a módosítás a háromtusa versenyeket is érinteni fogja. A logikus az lenne, ha itt 3x800 futás mellett, három lövészet szerepelne. Ez utóbbit a hazai szövetségekre bízzák ugyan, de miért ne követné a „kicsi a nagyot”…
Az öttusára vonatkozó szabály már elfogadott, a háromtusával kapcsolatban, decemberben várható döntés. A végleges szabálymódosítást bemásolom majd, vagy olvashatjátok a MÖSZ honlapon is.
Szerinted örüljünk, vagy sírjunk? Ki ezt, ki azt. Ahogy általában…

Hogy tetszik?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kerekítsünk rajta

(Örök álmodozó, 2012.11.19 15:29)

Hozzá kell tenni a másik nagyon fontos tényezőt, mely szerint a 70 mp-es időhatár, vagyis a bennragadás lehetősége 50 mp-re csökkent, tehát a mezőny nem fog annyira széthúzódni, élesedik a küzdelem, látványosabb lesz a verseny!
Én nagyon remélem, hogy a nemzeti szövetségek nem fognak a háromtusa távokat illetően a saját fejük után menni. Ha már ott tartunk, hogy mi logikus. Ugyanis a nemzetközi szövetség ki fog írni egy Ifi B EB-t, aminek a távjára mindenkire vonatkozó szabály fog születni, ugyanúgy, mint a felnőttek versenyére. Logikus ezek után az lenne, ha a válogatókat itthon e szerint a szabály/táv szerint rendeznék. Majd még logikusabb, ha háromtusában ezután nem lenne kétféle táv a versenyeken; külön a válogatókra és külön az egyebekre. Vagyis akkor a távot mégis csak a UIPM fogja megszabni. Nem beszélve arról, hogy az Ifi B táv eddig azonos volt a felnőtt váltó távjával, amiről még szintén nem tudjuk, hogy mire változik, és egyáltalán összehangolják-e a kettőt, mint ahogyan az eddig volt.

Re: Kerekítsünk rajta

(Gyula bá, 2012.11.19 19:14)

Oh! Pláne!

-

(N. Réka, 2012.11.15 18:11)

Hm. Majd kiderül... ;)

Re: -

(Gyula bá, 2012.11.16 07:07)

Nem féltelek. Jó lesz biztos.