Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szolnoki Tábor

Szolnok. Van egy-két bolond ok, hogy merjünk lenni néha őszintén bolondok… Erre mit mondtok? Amit otthon meséltek. Vetítesz. Azért beülnék egy pár előadásra, néznék, mint a moziban, ez miről beszél? Nem is így volt, ezt meg honnan szedte és társai, de a nézőpont már csak ilyen. Más a szög, a látásmód, a kerekedő történet pedig, legjobb esetben is a valóságtól távol eső, erősen színezett vágatlan verzió.
Írd és mondd, sehol egy fotó, egy árva csoportkép, valamilyen halovány képi igazolása ittlétünknek, ezért be kell érjétek az én verzióm képes beszámolójával, jobb híján.

A fakanalat tartó keze (ó mily pech) eltörött a szakács bácsinak, fogadott a hír rögvest, vagyis kaja éppen lesz, csak túl a Tiszán, a pusztaságtól azért innen, valahol a délibáb és a kurta kocsma között félúton. Mi bajunk lehet, egy kis gyaloglás nem a világ, de az öt nap alatt mégis egyre távolabb került, tuti biztos. Miénk a ház, tizenkettő egy tucat, birtokba vétel, kulcsátadás, kinn a fürdő, benn a semmi, hej! Valahogy mégis megtelt estére, különbözőséget alig mutató tagbaszakadt egyedekkel, ahogy a mini bár is egy rozzant hűtő képében, tele a meló után evidens sörökkel. Csatlakozni voltunk kénytelenek a "ha van italod legyen meleg, szomjat nem olt mer' az minek" reklámkampányához, kik a kényszer szülte megoldások leleményes értékesítői világszerte. És akkor ott voltak az éjszaka hangjai. Nem a vaddisznóhorda szerű horkolásra, nem is a hajnalokba nyúló vidám, de legalább hangos nótákra gondolok, hanem ama kísérteties sikolyokkal szaggatott suttogásra, ami nyomán, mi tagadás, a frász ütötte fel a fejét. A bátrabbja is a menekülésben látta az egyetlen kiutat, amíg nem késő. Aztán, mikor az elkövetők leleplezték önnön bűnüket, e bátor nyúlketrec harcosok, legyintve bizonygatták, tudták, hogy csak kamu volt. (aha) Azt beszélik, a szerzőpárosnak azóta szerződést ajánlott egy különleges effekteket gyártó hollywoodi giga filmes cég a Pánik az éjszakában legújabb filmjében való közreműködésre. Virágzott a jégkása biznisz. Ingyen kóstoló, bevezető nyitó árak, majd a kettőt fizet egyet kap, üzleti szempontból inkább jelentős, mint jutányos haszonnal járó kereskedelme, mely nulla huszonnégyben szolgáltatta áldásos ténykedését. A kicsik összes vagyona bánta a pillanatnyi mámort, bár édes jeget nyalni sem minden nap adatik az ember fiának, Tisza mentén, meg pláne! Naná, hogy az italgyártó céget is a hangutánzók jegyezték és az alig pár nap leforgása alatt, a CsiVi Betéti Társaság, Vér és Szörp fagyasztó Zrt-vé nőtte ki magát…
Bérgyilkost fogadtunk a szolnoki vérdarazsak ellen. Bosszút kellett állnunk, mert egy ártatlan, ámde óvatlan ablak csukás, majdnem végzetesnek bizonyult. Egy darage bazinagy néven törzskönyvezett fajtája akkorát harapott társunk kezébe, amitől az, egy felfújt péklapát csak kábé fele akkora, méretűre hízott. A spray felhő sikítva visszavonulással kombinált harcmodora végül összezavarta a fenevadat. Nesze te dög!

Ezek azonban pusztán epizódok. A tábor fő meglepetéseit az edzések jelentették. Kiderült például, hogy háton csak csukott szemmel lehet úszni, az ötvenes medence hossza a végtelenbe ér, az úszódressz dörzsöl, fehér karikák a fekete arcon a legújabb divat szerinti napszemcsi és napi kétszer másfél órai úszás az emberi jogok semmibe vétele. Ha ehhez hozzávesszük még a parti futásokat, akkor bárki számára világossá válik, az öttusa ugyan fenékig tejfel, mégsem ingyé osztogatják. Emlékszel? ti-ti-ti-ti-tá-tá-ti-ti-ti-ti (a tudatlanok kedvéért, négy rövid, két hosszú, négy rövid és megint) repülő fűig, pillérig…vizeeet!

Lapzárta előtt érkezett a hír. A következő csoportnak ágyba viszik a reggelit, további kaják helyben a teraszon, ingyen jégkása, horkolás és dalárda mentes övezet… úgy kell nekik! (nekünk se jött volna rosszul)
Vajon felmerül-e bennük is a kérdés: Pelikán, vagy Gólya?

Húúú suttogások és sikolyok

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szellemes

(M_Eszter, 2015.07.19 22:48)

Emma üzeni, hogy a szellemsztorihoz hozzátartozik, hogy többek szerint egy sírkő is volt az egyik ablak alatt. A sírkőre az volt írva, hogy MTK (vagy valami ilyesmi...). Minden esetre köszönjük a szellemes beszámolót, és az egész tábort!

Re: szellemes

(Gyula bá, 2015.07.20 05:29)

MPK Köztudott a jelentése (Most Pokolra Kerülsz) vélhetően innen bújtak elő a szellemek...

bp

(durkóék, 2015.07.18 22:08)

Köszönjük a fényképek nélkül is fényes beszámolót, mintha mi is ott lettünk volna! Durkóék

Re: bp

(Gyula bá, 2015.07.19 19:30)

:)