Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balatoni tábor a Silver Beach-en

Bye bye Balcsi. És köszi mindenért!

Az első napközis hét után, a megszokott falakat hátrahagyva keltünk útra, hogy táruljon szélesebbre az a látómező, szálljon magasra kedvünk öröme, és a szép emlékek véssék kőbe a történések soha el nem fakuló színeit. (kipp-kopp) Kilátásainkat illetően messze a határ, bele is veszett a tekintet erkélyről innen s túl, valahol a Balaton, az ég és egyéb gondolatok között félúton. Persze kerek balkonunk nemcsak bambulásra született, fedezékéből például kiválóan lehet vízágyúval köszönteni az érkezőket. Sehol egy felhő, valahogy mégis bőrig áznak…hihi Szóval a szálloda birtokbavétele, pillanat műve volt, ahogy a parti fűben leselkedő méhek, no meg a napsütés ellentámadása is. Púp a talpon, vörös hátak, kb. így lehetne összefoglalni az érkezés utáni perceket, pedig a fedezzük fel környékünk esti sétája ehhez képest semmi volt. Gyakorlatilag körbejártuk a Balatont az eltűnt siófoki fagyizó nyomában. Sokáig úgy tűnt, sebeinket fogjuk nyalogatni gombócok helyett, ám végül győzött a kitartás és a ma fagyit eszünk ha addig élünk is, mindennél erősebb hajtóereje. (nyam)
…mert enni kell, ugyebár és ha azt svédasztalon kínálják, hát roskadjon a tányér, nem igaz? Eddig még nem láttam derelyéből hegyet, mostanáig. Az amúgy törpe, de legalább kicsi versenyző, akkora kupaccal szambázott tányérjával, amibe egy evőverseny győztese is simán belefulladt volna. Volt azonban másik véglete is a rutinnak, mikor három darab rizs nézett elszántan farkasszemet az őt elpusztítani szándékozó bélpoklossal. (végülis nem kell folyton zabálni)
Az uszodai megmozdulások kétségtelen csúcspontja, az orosz úszókkal vívott, fényes győzelmet hozó váltóverseny volt. Egy nagy egy kicsi, két csapatos válogatottunk reményt sem hagyva ellenfelének 7:1 arányban hozta a kötelezőt. Parázs hangulat, leszakadt fél karok, vödör nápolyi, valamint legek legjava a mindenségnek, szórta szirmait szerte szét.
Hagyományt őrző, fussunk le s föl a végtelenbe, szomszéd falukon által, (tízezer lépés kéne csak) állóképesség dolgában szolgált és védett, míg a szusz kitartott. Egy darabig bírtam velük a gyűrődést, aztán tova tűnt a hátuk közepe. (ezek a mai fiatalok) Tova tűnt egy kicsi lány is, de hála öreg nénémnek - biztos valami meséből - hazavezette a báránykát.
Ha valaki azt gondolná, hogy nem voltak csapatversenyek, akkora tévedés lenne, mint magyarok győzelmére fogadni a foci VB-n. Silver beach, (oh) Gyilkos fullánk, (magáért beszél) Minyom (mi nyomja a szíved) és a Balatoni hetek (minő fantázia) volt a befutó sorrend. És milyen versenyszámok voltak? Talán kérdezd a résztvevőket…
A madarak ez idő tájt fel sem kelnek csiripelni, a hajnal ásítva fordul a másik oldalára, mikor valami elvarázsolt kemény legények,  (voltak vagy ezren) hóha, de lehet hogy hejhó kiáltással riasztották a szendergő népeket. Első nap még kardot akartam rántani ijedtemben, nehogy itt pusztuljak már az elején, később beástam magam a párnám alá és tisztelettel méltatlankodó vegyes érzelmekkel rakosgattam feltámadó kérdőjeleim. Ezek a fehérbe öltözött harcosok egész nap gyakorlatoztak, amibe az éjféli sprintfutás, a lemenő Nap és a Balcsi furkósbotokkal ijesztgetése (vagy köszöntése?) is műsoron szerepelt. A pókhasú mester dobjának püfölése adta ritmusát az egyszerre hadonászásnak, nesze neked balatoni naplemente!

Ha engem kérdezel, azt tudom mondani, ez a tábor annyira volt jó, amennyire szép, és ha úgy jöttél haza, hogy maradtál volna még… meg pláne!

Harmadik emelet...

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bp. Temesvári utca

(Kinga és Debi, 2014.07.02 21:41)

Mi is nagyon köszönjük!( a tábort és a fenti sorokat is)
Le a kalappal!

Re: Bp. Temesvári utca

(Gyula bá, 2014.07.04 05:05)

:)

Bp.Anyácska utca

(Véberék, 2014.06.29 09:19)

Kedves Gyula olvasva e sorokat mindig az jut eszembe valószínűleg egy Öttusa edző bőrébe bújt költővel van dolgunk! A tábor hogy jól sikerült annak egy része biztosan neked is köszönhető.A többiek nevében is köszönjük.U.I:2015-ben nagy dilemma hogy a "kiöregedetteket" is elviszed e?táborozni? üdv

Re: Bp.Anyácska utca

(Gyula bá, 2014.06.29 09:51)

Köszönöm :)
Ha lehetőség lesz rá, és ők is szeretnének, örömmel!