Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Debreceni edzőtábor

Decemberben Debrecenbe. Kéne menni, így a lehetőség s ha már ölünkbe hullott, éltünk is vele, mert amit adnak, elfogadni illik, nem igaz? Fogalmam sincs, honnan vette a nóta, de egy árva pulykakakast sem láttunk, se szembe jönni, se a kirakat polcain, ezért, hogy az ebből fakadó súlyos hiányérzetünk ne szenvedjen további csorbát, edzést vettünk helyette. Szerintem jó csere volt, még akkor is, ha a karácsonyi bejgli visszaköveteli, ami neki jár, azonban a csapatépítés azon része, ahol a kedv terem és a szép emlékek nyújtanak baráti kezet, csak épülhet az ember fia, amennyiben öttusázóról beszélünk, meg pláne.
Edzés volt úszó, futó, erdei és tornatermi pályákon, de a bónuszt mégiscsak, a nekünk extrém sportnak számító, kuglibábuk döntögetése jelentette. Dőlni ugyan nem dőltek halomba, de a padló szilárdságát komoly tesztnek vetették alá egyesek, és ha a verseny "gurítsd a vályúba" (szabadon választott jobb, vagy baloldalon) avagy, hogyan érhetünk el zéró találatot, címért zajlik, rengeteg bajnokot avathatott volna, az ehhez hasonlót  sem látott közönség. Néhány váratlan tarolást követően, a menetrend szerint érkező (átkozott) vályú, igazolni látszotta, a vak tyúk is talál szemet, szólás igazát. Persze, mikor a golyó nehezebb, mint aki gurítani szeretné, nem csoda, hogy fordítva sül el a játszma. Az ebből fakadó hátra bukfenc, hibátlan gyakorlat volt a maga nemében, ami pedig a látvány részét illeti, egyenesen tökéletes.
Józan parasztok, Pörgő rúgás, Dagadt ronda (rettenetes átok sújtja) az elmaradhatatlan csapatversenyek helyezettjei.
A szállás, a kaja és a körülmények, olyannyira járultak hozzá a karneváli hangulathoz, hogy ilyenkor bizony forr a vér, buzog az élet, kár is lenne ideje korán, holmi alvással végét vetni. A tíz órára meghirdetett takarodó, vereséget is szenvedett, lássuk be, ám annál szebben csillogtak másnap a vérvörösbe játszó karikás szemek...

...és a fák, december dacára, virágba borultak.

Vak tyúk

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.