Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ébresztő

Kéne valamilyen cikk. Ébresztő. Figyelemfelhívó. Nem tudom. Milyen szavakat pötyögjek itt egymás után, hogy annak hatása is legyen? Hol vannak a sportolni vágyó gyerekek, kik nem a hébe-hóba megmártom kis testemet, csak nehogy véletlen elfáradjak, táborát képezik?! Kikben él a virtus, a megmutatom, elérem, legyőzöm akarat. Hm?
Kiemelt sportág lettünk. A múlt sikerei, a jelen reményei tették, teszik azzá. S holnap? Kaptunk egy halom pénzt. Jaha diha dajdl...Saját kisbusz, eszközök meg minden, és cserébe jogos az elvárás, innentől zúduljon a tömeg befelé, hogy Niagara se jobban. Gátat építsen a helyi polgármester árvíz idején, én meder szeretnék lenni, révkalauz, vadakat terelő juhász, földet szántó paraszt, hogy az elvetett mag kikelhessen és végtelenbe érjen a tengerként hullámzó búzamező...
De vagyok a tanácstalanság, az értetlenség osztály szánalmas írnoka, a kockás pléddel betakart, tolókocsiban ücsörgő nyugdíjas, ki megtépázott hitét keresi, borongós vasárnap reggelén.
Persze az én korosztályom hülyén nőtt fel, nem voltak iskolai terheink, így a szünetekben sem volt kipiheni való, hát edzésre jártunk, mert ott legalább olcsón mérték az izzadtságot.
Mikor két öreg öttusázó találkozik (így esett minap velem) az egymás szavába vágó történetek hallatán, derűre fakadt még a könny is, ahogy az a félig fagyott arcomon gurult le a nevetéstől. Erről jut eszembe, hány pontnál tartasz a háborús-versenyzős-lelőttem-sokadik szint játékban? Mesélj majd légyszi, megöl a kíváncsiság.

Ez ám a fényes újévi köszöntő! Pedig lelkesítő szavak szállnak a szélben, fújom én is vele: gyere. Mi mást tehetnék?
Nyomán  a szünidei, egyujjas kesztyűben megszámlált, tömeges jelenlétnek...

Ébresztő

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sportorvos

(Gyurka Dóra, 2014.01.09 10:59)

Kedves Gyula!
Tegnap láttam, hogy új sportorvos van a KSI-ben. Manó pedig említette, hogy máshová kell majd mennie, mint eddig. Kérlek, tájékoztass a változásokról.
Köszönet előre is!