Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felmérő házibajnokság - eredmények

Az annyi mint... nos igen, ma volt az egy milliomodik versenyem. Szép kerek szám ugye, és ebben a sajátjaim benne sincsenek, azok csak, ahol edzőként álltam a partvonalon. Jól jön manapság ez a helyes kis járókeret, arrébb pattintom néhány centit, s vonszolódás a nyomába, már gyerekjáték. Hihetnétek, mit adhat még, tutira unja már meg minden, az igazság azonban, hogy a várakozás izgalma nem szűnik létezni. A versenyláz, legyen ha tiéd is, ragadós. Igazoljon edzést, bíztató szavakat, túléli, segíti, szeretni fogja-e, lesz javítás, öröm a végén? Ez a drukk enyém, az újra és újra születő, akár az örök álmokat hozó remény.  

Pár óra még a rajtig. Olvastam bejáratott helyemen az uszoda előterében, de a bontakozó cselekmény bilincse alig kötött magához. Leláncoláshoz szokott képzeletem, pillanat műve alatt szabadult bűvköréből. (Houdini se jobban) Az egymást érő telefonhívások dobpergése drámaivá fokozta a hatást, mintegy igazolva a valóság képzeletet is túlszárnyaló erejét. Kinn az eső, benn a kétség, játszottuk körben állva, kéz a kézben, hang a fülnek, zsupsz! Ugye nem marad el a verseny, ugye meg lesz tartva?! Ázott ürge, tócsa csobban, hapci! Nem a náthát, háziversenyt jöttünk, kapni.

Van egy romantikája, mikor úgy futsz, hogy közben úszol is. Már nem számít semmi, ég a földdel összeér, folyik az út, eső áztatta könnyek és fordítva, ólomsúlyra hízott szerelés… és akkor megszólal. Valami égi dalhoz hasonló, valami ének az esőben.

Bravó kicsik, szép volt nagyok, köszi szülők! Jogos a taps. Mindenkinek, aki itt volt, nem kitalált mesét, sem pánikolt, (De hisz esik! Ja, és?) hanem jött, hajtott, megcsinálta. Hogy a öttusa szövetségi kolléga miként értékelte a látottakat, nem tudhatom, de a póker arca mögött észrevehető mosolya, elégedettnek látszott. (minimum royal flush)

Egy pillanatra félrenéztem és az asztalon lévő megannyi csokinak hűlt helye támadt. Azért ezt nehezményezem...

Eredmények  ITT

úszva futva dalolva

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pool.jofej.26@gmail.com

(Andris apuka, 2015.01.31 19:42)

Mit is mondhatnék. Elősször is nagyon köszönjük Gyulabá. Jóvolt andist nézni ahogy dobogós lett. Leírhatatlan az érzés ilyenkor az ember nemtudja h hogyan lehet ezt megköszönni. A belefektetett idő s energia szóban s sehogysem kifejezhető. Örülünk h ön a srác edzője. Köszönjük! Az esőre igen , van egy romantikája az egész család megszerette :)))

Re: pool.jofej.26@gmail.com

(Gyula bá, 2015.02.01 05:31)

Ez jólesett. Tényleg jól esett...