Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha törik, ha szakad

Okán annak a szülői hozzászólásnak, mely vád alá helyezett a lovaglás szépségét felhozó kijelentésemmel kapcsolatban.

Mesés, Csóró, Akadály, Pipás. Így álltak egymás után a bokszban. Hét fejük volt, (egyenként) ráadásul tüzet is okádtak, ha úgy hozta kedvük. Minimum. Nem csoda hát, hogy kitört rajtunk az udvariassági hajlam, előzékenyen magunk elé tessékelve egymást. Csak ön után… Senki nem akart elsők között az istállóba lépni, kitéve magát a paci helyett sárkány című riadalomnak. Botladoztunk befelé, mint vesztett huszár a csatamezőn, nem is olyan halk morajjá erősödő fohász közepette, csak ne én kapjam ezeket itt. Ha megúsztam, hős lettem ízibe, bátran felkínálva magam a Pacsirtára, ami valójában nyuszinak készült, a véletlen hozta, hogy ló lett belőle. Róla leesni, csak úgy lehetett volna, ha feje tetejére áll a világ, ami abban az időben még ritkaság számba ment.
A félsz ott volt, van és lesz is, különösen az elején. Ügetés – mondja a lovas edző. Az meg elkezd szaladni alattad, (könnyű neki, négy lába is van hozzá) te a rongybábu és a pingpong labda különös keverékéből lejtesz egyensúly táncot… mígnem egyszer csak összeáll. Ritmus, erő, bátorság, és a félsz helyébe, boldog izgalom költözik.
Mi is hullottunk, akár az őszi levél. Utazásom mentővel a balesetibe, nem volt fáklyás menet éppenséggel, és volt még néhány váratlan mélyrepülés, de arra is tisztán emlékszem, nem kényszerített senki, hogy újra (és újra) lóra szálljak. Ez egy ilyen sport. Minden nehézségével, fájdalmával együtt. Pont ezért szép és csodálatos, mert fáj és nehéz. Ez az ellentmondás pedig úgy oldódik fel, ahogy az életünk vonala simul a tenyerünkbe, ahogy te vívod meg. Magadnak.
S ha ebből nem derült volna ki együttérzés és vigasz, akkor elmondom: Együtt érzek, ha ez vigasz…?

Ahogy ez is

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lovaglás

(Zozo, 2012.11.13 14:19)

Olyan öttusázó szerintem nincs aki pár napon keresztül ne tudná folyamatosan mesélni a lovardai kalandokat...

Re: lovaglás

(Gyula bá, 2012.11.13 19:17)

Igaz?
!!!
:)

lovaglás

(M_Eszter, 2012.11.11 16:51)

A legszebb tusa :-) Emma szerint is :-))

Re: lovaglás

(Gyula bá, 2012.11.12 07:41)

Például, mert beszéd közben is folyton nevet. Aszongya: Nyíí ha ha

Re: Re: lovaglás

(M_Eszter, 2012.11.12 09:13)

:-))))