Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. hét Balatonlelle

Nem kis meló a kiengesztelés. Valakinek kiszaladhatott a száján. „Hogy az ég szakadjon rá!” S lőn. Ne haragudj, nem gondolta komolyan, viccből csak, amolyan véletlen elszólás, igazából pont fordítva, szóval bocsi. Zúgolódott egy darabig, végül megbocsájtott és haragos arcából, derűsre váltott. Épp idejében ahhoz, hogy elmondhassuk, minden jó, ha a vége jó. Nem szerencsés ujjat húzni az égiekkel, de imáink végül meghallgatásra találtak. Bár agyon fürdésről szó sem volt, hálaég, mentes sem. Balaton fürdés nélkül olyan, mint az üresen talált kincsesláda.

Halló szia szevasz! Neked írom-e, aki láttad, netán annak, ki ott sem volt? Nehéz eset. Mi átéltük, másnak minek. Előbbi tudja, utóbbi max fütyülni tud rá, ha meg nem dőlne már rögtön azon oknál fogva, hogy olvasni kék. Hopp! Kitaláltam. Kedves lellei barátaim, álljunk körbe, vállakat karba öltve, és összedugott fejjel villantsunk képeket, legyen egy hely az emlékek albumában…
Kezdem én. A földszinten lévő kérónak, két bejárata van. Ajtón is lehet, de erkélyen át érdekesebb. Gombóc, ami nem kaja? Paplan a huzatban. Artista az étteremben - fél rizsszem villára tűzve. Szomszéd falutól innen és túl - maroknyi sereg. (többség a visszavonulót fújta, de legalább ideje korán) Pille palack a biliárd lyukban. A bekrepált lég hoki - megspórolt százasok. Pánik „szoba” - wc ajtó reteszek nehezen nyílnak. Mókus bálvány - no comment. Ráülsz és elsüllyedsz? Tréfásan áthelyezett ágyrácsok. Helyes púpot szeretnél a homlokodra? Végy egy trambulint, és egyetlen ügyes mozdulattal fejeld le a térdedet. Cetli a pult alatt, avagy az elemlámpa halovány fényei. Csókolom! Forró csoki van? Ingyen vízi bicikli. Arra ment a három suhanc, az egyik szemüveges… Ping-pong ütő parketta. DÉVCS (derült égből villámcsapás) BSZVÁ (balatoni szőkék vörös árnyalattal) A Gőzhajó, az gőzhajó. Futott még Pilóta, Neon, Boszi, Palóc és még sokan mások. Amúgy a Fölszintesek lettek a nyerők.

Balatonlelle. Nyári tábor.
Most te jössz!

Így integet

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jövő hét?

(Hajabácsné Linda, 2013.06.30 09:10)

Minden nap gondoltam rátok, de biztos voltam benne, hogy a vacak idő ellenére megoldod, és jól fogjátok érezni magatokat! Személyes, sok-sok éves tapasztalatom...
A jövő heti keretbe belefér még egy szőke-kékszemű?

Re: jövő hét?

(Gyula bá, 2013.06.30 13:02)

A "Kisboti"? Még szép!

Re: Re: jövő hét?

(Hajabácsné Linda, 2013.06.30 17:15)

"Kisboti"-nak álcázott Benedek, a lustábbik fajtából...
Akkor holnap!

Re: Re: Re: jövő hét?

(Gyula bá, 2013.06.30 17:24)

várom!
:)

Balatonlelle

(Ronald, 2013.06.29 23:27)

Roni életében először volt "egyedül" táborban. Folyamatosan mesél. Valóban jól érezhette magát!
Köszönjük.

Re: Balatonlelle

(Gyula bá, 2013.06.30 06:03)

Örülök
:)

ami jó, az jó

(M_Eszter, 2013.06.29 12:41)

Nehéz megköszönni, hogy egy hétig villámlás, mennydörgés, szélvihar és egyebek közepette terelgette a csipet-csapatot. Hálaként álljon itt egy idézet a legilletékesebb nyeretlen hétévestől:
"Nagyon jó volt a tábor...és nagyon jó volt Gyulabával lenni..." :-) A kisgyerekek, mint tudjuk, még őszinték :-)
Köszönjük!

Re: ami jó, az jó

(Gyula bá, 2013.06.29 16:46)

Nekem is velük. Köszönöm!