Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IV. hét Nyíregyháza

Hol kezdjem? Szavak esnek ki a padból, egymást túlkiabálva jelentkeznek, hadd mondjam én! Ez így nem lesz jó gyerekek, valamilyen formába kéne öntenem benneteket, de nehezen csitul a társaság. Aztán beáll a csend, az a bizonyos beszédes változat, vele utazom…

Benépesült a szobám. Hazaindulás előtti értékelés, eredményhirdetés, ahogy ez jobb helyeken szokás. Ágyakon, asztalokon, szorosan egymás mellett. Csapat, egyéni, csoki, taps.
Csapat: Kinyíregyháza. Kigyló. Csoffadt. A szellemi és sportversenyek sorrendje. Ezen túl, igazi sportközösség. Pályákon húzóerő, játékban, mint vidámság funkcionál és épít harangvárat a kedvnek. (csingilingi)
Story: Csapatverseny, váltófutás, kétezer méteren elért egyéni csúcs után. A puskából kilőtt golyó, már a kanyarban lemaradt. A felizzított harci szellemen is süthettünk volna szalonnát.
Egyéni: Kicsik felnőttek, a nagyok hozzátettek. Hol itt a feladat? Kérem a következőt! Fáradság hiába csimpaszkodott nyakukba, a sebesség lesodorta őket.
Story: Felelsz, vagy mersz, bátorságpróba. Kiugrani ablakon az éjszakába, nem nagy ügy. Ám az a visszavetődés, amit a mumusnak nézett bokor miatt produkált, a legnagyobb egyéni teljesítménnyé tette.
Csoki: Ebből kéne állni a menüsornak. A tányérokon lévő kaja nagy része, karcolásokkal megúszta. Jókor jött a szponzorfagyi. Éltető infúzió, kiéhezés ellen.
Story: Tóparti idill. Színes gombóc hegyek, szabadon választott három, s persze roletti, ahogy kell. Kérhetek csak kettőt? Így a szerény. Persze babám, több marad nekünk. Nem telt el sok pillanat - lehetne mégis a harmadikat? Viccelsz, bolondozol? Tanulság: a szerénység gombócból is kevés.
Taps: Fergeteges előadás után, felállva tapsol a közönség. Egy edzőtáborról szólt a történet, ahol tizennégy igazi öttusázó, vállvetve emeli magasra a hegyet. Hórukk! Tábori hangulat és kemény edzés, egy csárdában? Szépen szóló dudaszó. Egy igaz mese. KSI-SE

Címszavak:
Kiserdő, az ösvény merre visz? Uszoda, a világos felére költöztünk. Nudli négyszázas közepén fa terem. Egyik repülőt találat érte, de félszárnnyal is befutott. (zuhant) Csúszda, lovas torna és a ráncosra ázott tenyér. (simogat) Szalonna „égetés” tüzes-botos tánccal fűszerezve. Elveszett egy mágneskártya. Meg nem erősített hírek szerint, az öttusázók távozása miatti bánatában bujdosott el…

Kéz, kezet fog

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tábor

(Novák R., 2013.07.14 09:00)

Nagyon jó volt a tábor. :) Ami a fagyit illeti... Azt hittem, nagyobb gombócokat adnak, és nem tudok megenni hármat :D. A képek is jók lettek :)

Re: Tábor

(Gyula bá, 2013.07.14 09:44)

Viccelsz, bolondozol? (eső után köpönyeg) hihi