Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikulás Cupa

Jellemzői: Nagyszabású. Messze földön híres. Óriási jelentőséggel bíró. Különleges. Verseny a javából. Rögtön világos mindenki számára, hogy ez csak a Mikulás kupa lehet. Külföldi lapokban, és a világhálón, Mikulás Cupa néven található. De vezető hír a CNN-től a Ludas Matyin át, még a Fókuszban is. Oly régi, mondhatnám ősi hagyomány ez, hogy én is résztvevője voltam egykor. Ebből is látszik, története messze évszázadokra nyúlik vissza… Egyszer egy akadály a tornateremben, ahol négykézláb kellett mászni a padok között, ami egy hálóval volt fedve, segített a győzelemhez. Oktondi vetélytársam, a felénél járhatott, mikor elvesztette az idő és tájékozódó képességét. Gondolta kikandikál, merre az előre, és belegabalyodott a hálóba. Vergődött szerencsétlen, akár egy fene nagy vad, s mire kirágta magát, már nem érte utol az elvesztett másodperceket. A zsámolyból épített dobogó tetején, boldogan integettem a teltházas stadion közönségének. De egyszer fent, máskor lent. Szó szerint. Leestem a lóról (ez is Mikulás Kupa) és elúszott a győzelem. Szüleim akkor jöttek ki a versenyemre először. És utoljára. Tiltó listára tettem őket, nyilván való volt, hogy nem hoznak szerencsét. Jók ezek a filmek, van belőlük vígjáték, katasztrófa, meg minden.

A sport, tulajdonképpen nem más, mint harc az idővel. Csodálatos érzés legyőzni, és ha meg tudod állítani egy-egy pillanatra, az mindennél többet ér. Hány millió pillanat egy év? Mégis, ha visszanézel, úgy tűnik, tegnap volt. Így szaladt el az idei is, és jött el megint, hogy öregbítsük a hagyományt.
A Mikulás kupa (Mikulás Cupa) ideje: December 8. csütörtök. Hosszan tartó súlyos töprengés után úgy határoztam, idén kihagyjuk a tornatermi versenyt. Kéttusa, valamint csapatversenyen szabadíthatjátok el, félelmetes erőitek. Úszás, futásban, a jövőre esedékes távokon lesz a megméretés. A csapatokat pedig sorsolni fogjuk, létszámtól függően három-négy fő alkotta váltóban lehet majd szerencsét próbálni. Tessék szíves meggyógyulni, félretenni minden egyebet, hogy teljes létszámban, színben, erőben ott legyetek.
 
u.i.: Mikulás márpedig van. Jézuska is…

 

Ne má! Virgács?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1998?

(Hajabácsné Linda, 2011.11.30 17:58)

Igaz a hír, hogy a "nagyok" is indulhatnak?

Ui: angyalkák is vannak...

Re: 1998?

(Gyula bá, 2011.11.30 19:53)

A hír igaz! :)
Az angyalokkal kapcsolatban is...

Pontos időpont?

(Gyurka Dóra, 2011.11.29 07:53)

Kedves Gyula!
Akkor csütörtökön az edzés időpontjában lesz? 15-17 közt?
Üdv, Dóra

Re: Pontos időpont?

(Gyula bá, 2011.11.29 07:54)

Persze! :)