Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikulás Kupa 2017 - Eredmények

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! A találmány a mienk. Manapság minden faluban, ahol lepényevést, vagy zsákba futást rendeznek december elején, legyen vajmi köze bármilyen sporthoz, Mikulás kupának titulálnak. Pedig az eredeti, az igazi, hozzánk kötődik. Mi találtuk ki, keltettük életre abban az időben, mikor még tantusszal telefonáltak és Szokol rádióból szólt az Isten véled édes Piroskám… ah, én is indultam az elsők között, kell-e ennél ékesebb bizonyíték múltszázadi eredetére?!

Bárha befedte is évek hava-pora,
ott ragyog alatta.
Az igazság!
Hogyaszongya:
a Mikulás Kupa névadója,
hulljon hát lepel róla
- mi vagyunk. (ez a mi dalunk)
És vigyázat!
Minden más, csak olcsó utánzat.

Sötét - valahol a korom és a ki van ott(?) között félúton - ereszkedett a futópályára, tovább nehezítve rendkívüli vonalvezetését, melynek spontán megnyilvánulásai, fa, gödör, olykor az elveszettség képe támadott hirtelen a semmiből. Hála a lámpással felérő világító bójáknak, valamint megy ez nekünk csukott szemmel is, mindenki célba ért, majd némi keresgélés után kiválogattuk egymást.

Az uszodában, látványelemeket sem nélkülöző előadásnak örülhetett a szépszámú közönség. Vergődéstől világcsúcsig tudományos fantasztikus film mozija kelt életre a hullámok tengerében. Legrosszabbul egy úszószemüveg járt, akit gazdája földhöz vagdosott, a nyomorult biztos lassította a száguldást… (nyilván)

Egy magát valamire tartó akadálypálya alapfelszereltsége a kihívás. Felsőbb kategóriák viszonylatában pedig hajmeresztő bátorságot igényel. Csak néhányat említve: vizesárok, tűzlétra, kígyó, (még ha vonal is) tigris (bukfenc) és olyan ferde pad, hogy mellette a függőleges sziklafal, jobb napjait is letagadná szégyenében.

A közeledő Családi Váltó (dec. 29. lásd az előző bejegyzést) örömére. Készüljetek lázasan! (nem úgy, hanem, szóval érted...)

Eredmények  ITT 

Érem a zsákban

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.