Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teljes gőzzel

Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, csináljuk! Úgy értem, rendesen, igaziból, mindent bele alapon, padlógázzal, ami a csövön kifér. Ímmel-ámmal, félgőzzel is lehet, olyan vagyok is meg nem is formán, de az el sem jut a célig, lepukkan valahol félúton, akár a sárba süllyedt rozsdás kerék. Kettőt nyikorog még a szerencsétlen, aztán végleg megadja magát. Kifújt, ennyi volt, jónapot kívánok. Hol kezdődik, mennyire futja, mikor van vége?
Sosem tudod meg, ha óvatoskodsz, kifogást keresel, arra ott van az összes mellé beszéd, amit valaha elszavaltak. Belemerülni kell, hogy ellepjen teljesen, érezni tetőtől talpig nehezét, szépségét, vagy mondhatnám úgy is, csínját-bínját. Csak akkor derülhet ki, hányadán áll te meg a sport az egymásra hatások tekintetében.

Azt szokták mondani, legyél tudatos, pici agyaddal irányítsad a történéseket, legyen a gondolat építő, bátorító, hittel teli. Ám az egész hókuszpókusz csak akkor működik, mikor szereted, amit csinálsz. Hajadra kenheted a tudatosságod összes vállfaját, ha utálsz benne lenni, és ugyan miféle célokat lehet így meghatározni? Akarok lenni. Szeretnék lenni. Hiába tűnik az utóbbi gyengébbnek, a vágy, a belső érzelmek fognak valóban hatni. Amit szeretek, elérni azt akarom, fordítva nem működik.

Na szóval. Hozzátok szólok, kik szerettek edzésre járni, a közeg, légkör, társaság, vagy bármi legyen is, de lelkednek kedves akármi… egy picit csavarjátok még szorosabbra. Edzésen hajtás, versenyen mindent bele, ÉS az előző kettőt nem hátrahagyva, nyári tábori  jelenlét. (attól, hogy nézed a tyúkot, még nem fog gyorsabban tojni)
Szánalmasan kevesen voltunk a Paskálban, pedig miért is?

Nyilván suli, tanulnivalók… én csupán a maradékot kérem. Teljes gőzzel, odaadással, és nemcsak a sportról beszélek. Amit szeretsz, csináld szívből, a többi nem számít.

Hétfőn már KSI. (és szerdán 16-tól futás)

mozdony3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.