Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatébresztő

„Korszerű önvédelmi fegyver
vállról indítható
rándítás”
(Fodor Ákos)
Milyen igaz (egyfelől). Kell egyfajta lazaság. Nem szerencsés mindenért görcsölni. A sportban sem árt, ha lazák az izmaink, vállaink az úszáshoz - példának okáért. Persze, most másra céloztam. Ó be szép és különleges nyelv a magyar, azonos szavak, mégis hányféle jelentés…!
Visszatérve: Erzsi néni a piacon, nem is sejti, micsoda műszere van, mikor a két kiló krumplit méri ügyesen, alig rásegítve az egy kiló nyolcvan dekára. Ámde ez a mérleg, ott van mindannyiunk  hóna alatt. Vagy beljebb. És keressük az egyensúlyt. Mérjük magunkat és megmérnek mások. A magad szempontjából az a jó, ha mindkét oldalon egyforma a mérni való, és a mutató középen marad. Ez lenne a harmónia kérem szépen.
Amit beletettem itt, kivehetem ott. Béke van, süt a nap, szállnak a madarak…Kerek a világ. Ha meg más mér minket, billenjen csak ki minél jobban. Így az évadnyitó versenyünkhöz közeledve toppant elébem ez a kissé ködös gondolat, amivel csak annyit akartam mondani, ha valaki szorgalmasan vetett, a versenyeken aratni fog.  Amit beletett… A vállait rándításra használók, kevésbé.
Más. Keresek rappert és dobost, a készülő videoklip előadásához. Kíváncsi vagyok, mi rejlik még bennetek. Nem az öttusát háttérbe szorítva, hanem mellette. Tudjátok, ha a dal néha megszólal, ritmusra könnyebb. (vagy jobb) Mert… ha már Fodor Ákossal kezdtem legyen a vége is:
„Ami jólesik,
akkor sem árthat nekem,
ha belehalok.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.