Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Különvélemény

„Vannak emberek, akik szellemi zacskójukban egy csomó keményre szárított, gömbölyűre csiszolt vélemény hordanak magukkal, mint ahogy gyermekek a játék golyóikat és csak úgy könnyed fricskával kigurítanak egyet-kettőt belőlük…” (Karácsony Benő)
Az észosztásnak nagylelkű adományaként gurítják elibünk, nyilván azzal a biztos tudattal, hogy rögvest magáévá teszi a tátott szájú hallgatóság és innentől ez lesz a mérvadó az üdvözítő, a mindenek feletti bizonyosság.
A vélemény, egyfajta gondolkodást, hozzáállást fejez ki, szűkebb-tágabb környezetünkkel kapcsolatban. Érzéseket formál, melyek meghatározzák a jó rossz, szép csúnya, szeretem gyűlölöm fogalmát, illetve saját viszonyulásomat a világhoz. Az idők során ezek változhatnak, - a megismerés csodákra képes - de a lényeg, hogy ha más nyitott is rá kaput, végül e vélemény, a sajátod legyen!

Oda akarok kilyukadni, legyél merész, állj a dolgok elébe, ismerd meg és két kicsi kezeddel formáld gömbölyűre a véleményed. Meg is oszthatod, de ne látványosan hangosan, hanem csak, mint tetteidben mutatkozót. Mert ahogy teszel, az vagy igazán, mondta Micimackó, mikor beleszorult a mézesbödönybe…

No és hát az öttusával kapcsolatban (ha már idefújt minket a szél) mi a vélemény? Kell, akarom, szeretem nélkül nincs ölelés, egymás tenyerébe csapó önfeledt szárnyalás, és ezt nem is akarhatja más, kizárólag TE.

„ Ami vagy, amit hinni se mersz,
Hogy egyedi vagy, ami csak te
                lehetsz,
Hogy ami bánt az szebbre
                csiszol,
Amit látsz, amit érzel, azt értsd
                meg jól.”

Nyalni csak úgy lehet

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.