Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács

Mézeskalács? Legyen. Gondoltam, az illata miatt, például. Hozzávalók: ? Tán méz, az elég valószínű. A többi hirtelen nem jut eszembe, de semmi pánik. Kell lennie receptkönyvnek valahol, majd ügyesen kiolvasom belőle az okosságot. Összetevők, keverem-kavarom…hmmm. Jaj, ez meg mi a búbánat?! Ki hordta össze ezt a sok hülyeséget? Csinálod a leírás szerint, és teljesen más sül ki belőle. Az igazság az, hogy tuti recept nem létezik. Csipetnyi ebből, dekányi abból, és ha mákod van, nem kozmál oda. Mesterszakács. Bravó!
Ha csak mézeskalácsról lenne szó… mert naná, hogy nem, de valamivel el kell indítani egy irományt, és a hasonlat úgy jó, ha hasonlít. (Öttusa, mint mézeskalács?! Szagolj csak bele.) Egészen mást akartam kifőzni. Vagy sütni.
Íme a recept az öttusához: MÁZLI
Írhatnék ezt-azt, ám abból még nem lesz mézeskalács. Szomorú hírem van. Neked kell összehordani. Hetet-havat csak épphogy, helyette inkább lépéseket. Szóval, végy a KSI áruházból métereket. (akciós) Elég macerás beszerezni, csak akkor láss hozzá, ha éhezel rá. Ez egy önképző tanfolyam, mint általában minden. Tanulsz, látsz, és hogy belőle mit sütsz, már a te dolgod. Sok szerencsét! Mindannyian születtünk valamire, a feladat, hogy rátaláljunk erre. A sportképesség, nagyjából annyit ér, hogy megvan az összes hozzávalód. A mázli pedig, hogy sikerüljön. Elérni. A szerencse nem megvehető, de tenni lehet érte. Nem az kapja, aki marja, hanem, ki mint veti ágyát…

Szakácskönyvem korlátozott számban még kapható. Tartalmára nézve, nyoma sincs benne tuti recepteknek. Ezért is ajánlom bátran! Engem ne szidjon senki, mert savanyú lett a mézeskalács.

 

Mi sül ki belőle?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lásd, kisfiam...

(M_Eszter, 2012.12.14 21:07)

"...Tejet adok, de hozzá szörnyü vért is,
ölelni lágyan és birkózni kart,
és harcot is, hogy harcolj csakazértis,
a rózsa mellett ott legyen a kard."... (K.D.)

Re: Lásd, kisfiam...

(Gyula bá, 2012.12.15 09:14)

Na igen!
"könyvemhez" előszó

Re: Re: Lásd, kisfiam...

(M_Eszter, 2012.12.15 22:03)

:-))