Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pálmafák árnyékában

Na és ezek a pálmafák! Tényleg csodásak. Fantázia kérdése az egész… Az meg éppenséggel akad, csak egy kis baj van vele. Közös együttműködésünk alatt, gyártottunk pl. babérokat, (vagy valami hasonlót) hogy legyen min ücsörögnöm, de ez a nyughatatlan üzlettársam, egész egyszerűen: Űz. Nem, nem gondolom azt, hogy egyszer megpendítem a lantot, és mint aki jól végezte dolgát, leteszem, és azzal vége a dalnak. Természetes vele járója az életnek, hogy amit elértél, az előbb-utóbb mögéd kerül, és csak előre menetben lehet haladni tova. Vagyis mindig kell valami új, valami más. Egészen addig, amíg el nem éred. Ebbe a csapdába esem bele folyton, és vezet oda, hogy azután vágyódjak, ami nincs. Az elért-elhagyott dolgok is felértékelődnek idővel, és ha a visszaút egyszer és mindenkorra betemettetett, a vágyott elérhetetlenbe emelje azt újra. Így vagyok ezekkel az írásokkal is, mi az ami érdekes, gondolatébresztő, valami új, mi még nem volt. Kínosak ezek az önvallomások, jogos a kérdés, mi közöm hozzá, és egyáltalán, hogy jön ez ide?! A sport, nem csekély mértékben, hit és kitartás kérdése, tele pozitív energiával, és finoman szólva is, mintha nem ez áradna ezekből. Mert mi más dolga lenne egy edzőnek, mint hogy a sportról zengjen dicső dalokat(?) Igazat adok, mégis azt mondom, a kíváncsiság, az útkeresés, az egészséges elégedetlenség, ösztönöz. Azzal a megjegyzéssel kiegészítve, hogy annak örülj elsősorban, ami van. Becsüld, és vigyázz rá. Huszár F4 váratlan ugrással: sakk-bástya! A szorult helyzetből úgy menekülhetsz meg, hogy szerkesztő társammá válsz. Beszámolsz arról, miként vívtál ádáz csatát a baromfiudvarban a nagymami háta megett, milyen ügyesen ráztad le a téged megenni készülő szomszéd kutyát, arattál győzelmet a grundon, hagytad le apát úszásban a strandon, esetleg egy igazi pálmafa, tengerkékje, most kapott kiskutya füle-farka, képe... Iskola és sporttábor mentes vakáció képek, szöveg. Hm? (A gyerekszáj menüpont csendben szomorkodik) Szegény.

 

Az enyém ilyen

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Élünk

(Hajabácsné Linda, 2011.08.14 18:34)

Kedves Gyula!

Mi már a romjainkban vagyunk, 2 hete építkezünk. Tetőcsere. A szerkezet kész, most fóliázunk. Még a cserepezés hátra van.
Mivel könnyebb munka most nincs, Boti elment bicajozni. Tudod, a mozgáshiány!
Ha hazaér, megemlítem neki a "nyári élményeim" fogalmazást!
Pihengessél helyettünk is, már jó barnák és izmosak és fáradtak vagyunk!
Üdv, Linda

Ja, és nem tudunk rájönni a feladványra! Csak az eleje van meg!

Re: Élünk

(Gyula bá, 2011.08.14 19:24)

Na! Kiváló példa. Csúcsépítés. A csúcs cserép felrakása, jelkép...meg hasonlók. Már hogy a szerkesztői állásajánlatomra utaljak... :)
Ti biztos olvastátok az utolsó hét bejegyzéseit. Ezek között, úgy emlékszem megtalálható a megfejtés :)

Re: Re: Élünk

(Hajabácsné Linda, 2011.08.14 20:17)

Én is gondoltam erre a szóra, de valahogy nem jött ki! Most már össze tudtuk rakni! Megvan a megfejtés!

Re: Re: Re: Élünk

(Gyula bá, 2011.08.14 20:22)

Mélben, ha kérhetném :)