Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szüneti programajánló

Széles e világon, minden valamirevaló diák (és tanár) a kicsöngetést várja, az utolsót. Csingilingi - valahogy így – s kezdetét veszi a szabadság. Hurrá nyaralunk! Ebben az összeállításban néhány tippet szeretnék adni a nyári szünet adta szabadság végtelen kínálatából.
Íme:  
Minimum tízig alvás, majd rajzfilmek sorozata, és a nap első felét már ki is pipálhatjuk. Buzgó tevékenységünk fokozása érdekében, délután se erőltessük túl magunkat, hiszen az évközben ránk zúduló fáradságot, képtelenség lenne kiheverni. A strandok szerelmeseinek ajánlom a két hamburger közt három palacsinta összeállítást, és ennek variációit. A fürdést kizárólag matracon lebegve alkalmazzuk. Kerüljük a kockázatos evező mozdulatokat, hadd sodorjon a szellő gyártmányú hullám kénye-kedvére. Játszótereken a hinta-palinta már határeset. Félautomata szerkezete miatt, kénytelen az ember billegni rajta, ami jelentős fáradalmat okozhat. A labda, önmagában is veszélyt jelent. Pattog és gurul szanaszét, ne próbáljuk utolérni, mert ahhoz szaladni kéne. Ha mégis tőrbe csalnak egy focimeccsel a grundon, kapusnak jelentkezzünk, mivel gólt kapni kevésbé fárasztó, mint szerezni. Iskolai táborokkal kapcsolatban, kizárólag olyat válasszunk, ahol testnevelő tanár nem tagja a csapatnak. Mániájuk a reggeli torna, valamint egyéb tornák rendezése, ez pedig gyógyíthatatlan izomlázat eredményez. Helyette javaslom a kifestő könyveket és a békés távolba nézést, imígyen legyőzve a messzeséget. Sporttáborokat óvakodjunk látogatni. Az a hír járja, ott elevenen nyúzzák meg a betévedőt. Az öttusa tábor különösen hírhedt erről. Uszodájukban buborékok hemzsegnek, s pukkadnak szét szerencsétlenek a könyörtelen karcsapások által. Tűző nap rekkenése szív maradék erőt, futópályán innen és túl. Az életben maradás esélyei szánalmasan csekélyek.
Összegezve tehát, minden, ami a sporttól távol esik, üdvözítő. Csillogjon verejték homlokán annak, aki rá van szorulva!  

Nekem is volt vidéki nagymamám. Szörnyű edzőtáborok után, ide lettem toloncolva. A falut szerettem, az edzés hiányzott. A káposztaföld melletti kukoricás felé félúton, remek futóterep kínálkozott, nem utasíthattam vissza. Ám futóembert nem láttak itt az ötven évvel ezelőtti árvíz óta. A suhanó alak látványa nyugtalanságot keltett, sehogy sem illett a kapáláshoz. A riadalmat eloszlató falugyűlésen, K. József koronatanú (ismertebb nevén Öregjózsi) arról számolt be, idézem: „mintha szaladott vóna egy apró gyerök, körösztül a réteken”. Ráfogták szegényre, biztos a helyi ezerjóból került sok a garatra, és megállapították, csak délibáb lehetett, legfeljebb valami eltévedt futóbolond…

Egy bolond hányat csinál?

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.