Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi szél vizet áraszt

Jártál már úgy, hogy rohantál valahova, közért miegymás, és a zárva tábla fogadott? Van benne valami szomorú, bosszantó érzés. Nyomorult egy szó a szerencsétlen. Bezár, kizár, egyszóval fennakadsz. Hohó barátocskám, itt te ma nem jutsz be. Nézheted a rácsot, lakatot és ritkán sikerül magadba fojtani a cifra szavakat. Így van ez sok mindennel. Nyitott és zárt ajtók. Egyszer egy kórházba szerettem volna bejutni látogatás céljából, de este volt már, jóval időn túl, és a portás bácsi azt mondta barátságosan, kívül tágasabb. Addig osontam körbe-körbe, míg találtam egy nyitott alagsori ablakot. Kifelé jövet, direkt a porta felé jöttem, és hanyagul odaköszöntem a porta őrének, viszlát. Szegény öreg, a fegyvere után kapkodott, és látszott rajta a teljes értetlenség. Győzelem!
Jó tanuló, jó sportoló táborba kísértem a kerület arra érdemes diákjait, a Tisza mellett valahova. A faluban találtunk egy strandot, hívogató csobogás, meg minden. Érthetetlen módon az is zárva volt. De nem nekünk. Gond nélkül másztunk át a kerítésen, és majdnem egy órán át vidáman lubickoltunk. Aztán jött a rendőrség. Ártatlannak vallottuk magunkat, mi csak fürödtünk itt kérem… a letartóztatást megúsztuk, de a falusi újság bűnügyi rovatába aznapra megvolt a sztori. Huligánok törtek be a strandra, vagy valami hasonló. (Szép kis tanár) A következő évben balcsin, egy hajnalig tartó beszélgetés végén, azt találta mondani az egyik legény, fú, de éhes vagyok. Futótűzként terjedt az érzés, és egyszerre mindenki fú de éhes lett. Ilyenkor nincs mit tenni, irány a konyha. Részletkérdés volt, hogy zárva találtuk. Sonka, kolbász, sajt, ami létezett. Másnap reggelinél, odajött hozzám a helyi vezető, és bizalmasan a fülembe súgta, valakik betörtek éjszaka a raktárba, és kifosztották a készletet. Próbáltam döbbent fejet vágni, nem volt egyszerű, de biztosítottam a kollégát, résen leszek, elkapjuk a gaz tolvajokat.

Szóval a zárt ajtó olykor kicselezhető, van ami örökre zárva marad, és van, amire csak várni kell. Ahogy a várva várt tavasz. Ez is kinyílt!

Aki keres, az talál

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.